A MŰVÉSZ

„A festészeten keresztül megismerni a világot olyan, mintha a kertben ülve csendesen figyelnénk, hogyan repül egy méhecske virágról virágra, közben megérteni a rajta megcsillanó fényt, és a szirmokon átszűrődő napsugarakat. A mai világban ez az elcsendesedés számomra különösen fontos, a részletek megfigyelése az, amely minden munkámban jelen van.”

Tóth Ágnes festőművész, egyben a Stúdió alapítója, 1981. December 19.-én született, Győrben. Alkotásaira a részletes aprólékosság jellemző, amely ötvöződik egy tudatos fragmentált kompozíciós képi világban. Ez a sajátos, befejezetlennek tűnő megfogalmazási mód a művész kézjegyének jellegzetessége. Az olajfestmények lágy tónusokban vannak festve, a művész palettája egészen könnyed, púder-szerű, ezzel szinte súlytalanná téve a festmények szereplőit.

Az igazi változást a művész munkásságában a Cornwall-i évek hozták. Az egyetemen töltött időszak Dél-Angliában formálódó és meghatározó évek voltak. A tenger végtelensége, az elszigeteltség, a kis közösségi élet, a helyi üzletek, a halászok, a farmok, és a hajóépítők. De mindezeken túl igazán azok a kertek, és az a búja növényzet volt minden szempontból meghatározó, amely földi paradicsomszerű környezetet jelentett. Teljes együttélést a természettel, amely egészen más fontossági szempontokat hozott a művész látóterébe.

2005-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetem elvégzése után 2008-ban került A Falmouth University, MA Fine Art Contemporary Practice szakra, ahol sikeresen végzett 2010-ben. Ebben az időszakban egy intenzív szakmai időszak következett, kiállítást kiállítás követve, és számtalan olyan nívós díj és szakmai elismerés, ami gyakori ingázást jelentett Budapest és London között.

A Londoni National Portrait Galleryben rendezett BP Portrait Award 2013-ban bezsűrizett kiállítóként vett részt, majd meghívást kapott a Benetton Alapítvány Velencében rendezett kiállítására. Számtalan további kiállítás mellett a London Art Fair, a Royal West Academy 158. Őszi Kiállítása Bristolban, az Essl Award az Essl Gyűjtemény Klosterneuburgi Múzeumában, a Sfeir-Semler Gallery Beirutban, a Zabludowicz Collection Londonban, a New Yorki Design Week, a Florence Biennale Firenzében és más további kiállítások jelentették a szakmai sikereket.

Az Agnes Toth Studio gondolata 2013 körül kezdett kialakulni, egy olyan értéket teremtő vállalkozás létrehozása volt a cél, amely ötvözi a művészetet a tradícióval, a folklórt és ugyanakkor egy éles szöget zár be a modernitás friss szemszögével. A műterem-üzlet egyben a szabadságot is jelentette és a függetlenséget, de legfőképpen kinyitotta a lehetőséget az alkotás terén, a műterem átalakításának folyamatában látszott igazán, hogy a művészet milyen sokrétű, és a korlátainkat ledobva mennyire szabadon és sokoldalúan alkalmazható.
Ez nem valaminek a kezdete, vagy a vége volt, hanem egy új izgalmas fejezet.

A Stúdió kifejezetten művészeti háttérből fejlődött tovább, ez érezhető az egyedi mintáink megfogalmazásán is. Célunk hogy a mintáink igazi különleges hangulatot adjanak a termékeinknek. A kézi hímzések, a virágos minták és a kollázs jellegű kompozíciók is jellemzőek az Agnes Toth Studio díszítő világára a festészet sokrétű használata mellett. Minden mintánk a festőművész saját keze munkája, és egy hosszú készítési folyamat eredménye, amely a rajzon át a hímzésen keresztül aprólékos odafigyeléssel készül.

2018 közepén az Agnes Toth Studio megnyitása utáni következő évben egy komoly szakmai kihívást jelentő felkérés érkezett a Párisi Udvar részéről. Egy igazán elképzelést felülmúló feladat, ami a projekt nagyságán túl a művészi látásmód dimenzióit is tovább tágította. A Párisi Udvar Hotel részére egyedi ‘festmény-terv’ kompozíciók elkészítése volt a megbízás. Összesen 110 szobába került a munkákból, szobánként 2-3 kép. A tervekből 22 db készült, és 110 variációban párosítottuk őket össze, hogy a szobák mindig egy más és más kompozíciónak adjanak teret.

A Párisi Udvar Hotel, Európában egyedülálló The Unbound Collection, Hyatt Hotel 5 csillagos tagja, a Zsolnay porcelánnal díszített épület, amely 100 év után ismét eredeti pompájában nyitotta meg kapuit, több mint valószínű, hogy a világon egy igazán kivételes remekmű.

A festészetben a megújulás és a váratlan esztétikai hatások, a tudatos koncepciók vagy a szakmai kihívások ösztönzik a művészt. Tóth Ágnes festőművészre a lineáris fejlődés a jellemző, megtalálta azt a nyelvet, azt a kifejezési képi módot, amely a művésznek leginkább a sajátja, ez lehetővé tette a technikai korlátok nélküli szabad szellemi kibontakozást.

„Vágyom a jövő megismerését, tisztelem a múltat, az ősök örökségét, szeretem a jelent. A Festészet Isten ajándéka, a szépség és az esztétika sokkal mélyebb, mint aminek a világ ma elképzeli.”

KEDVENCEK

KAPCSOLAT

kontakt@agnestothstudio.hu

ÜZLETÜNK

Lánchíd utca 13.
1013 Budapest

NYITVATARTÁS

Szerda – Vasárnap   10:00-18:00
 Hétfő – Kedd    ZÁRVA

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb mintáinkról, új termékeinkről, izgalmas projektekről, kreatív ötleteinkről, workshopokról és közelgő eseményeinkről.

A webhelyet a reCAPTCHA és a Google védi, amelyek az
Adatvédelmi irányelvek és a Felhasználási Feltételek  alapján érvényesek.

Látogass meg Minket

AGNES TOTH STUDIO
- Available Worldwide -

By selecting a currency you will be navigated to our UK|HU|EU site

Szerzői Jog ©️ Tóth Ágnes 2023

×
×

Cart

KAPCSOLAT

EMAIL
contact@agnestothstudio.com

ÜZLETÜNK
1013 Budapest, Lánchíd utca 13.
Magyarország

NYITVATARTÁS
Szerda – Vasárnap  10:00-18:00
Hétfő – Kedd – ZÁRVA

ats_contact02