MŰVÉSZET & MINTÁINK

A mintáinkat magas művészi igénnyel készítjük az Agnes Toth Stúdióban Budapesten, minden tervezés, a rajzoktól kezdve a hímzésig kizáróan kézzel készülnek. Az egyedi elképzelések megalkotója Tóth Ágnes, aki festőművész hivatása mellett kezdett el mintatervezéssel és hímzéssel foglalkozni.
Az ihletet a mintákhoz elsősorban a művészetből és a természetből merítjük, az Agnes Toth Studio az ‘agnestoth’ és a ‘MARVELOSA’ logója alatt készíti a kollekcióit.

FESTMÉNYES KOLLEKCIÓ

A „Festményes” minták az Agnes Toth Studio egy exkluzív különkiadását képezik. A kompozíciók alapját a művész festményeinek részletei adják, minden kollázs több festményből tevődik össze, egy egyedi fragmentált stílusban, ami Tóth Ágnes munkásságára jellemző.

02 - 4 ART & PATTERNS ophelia 2

Az eredeti festmények olaj technikával készülnek, gesso alapozású vászonra, amely megfestése több hónap vagy akár év munkájának az eredménye. A részlet gazdag festmények digitális formában kerülnek új kompozíciós elrendezésbe, és ezek a több festményből összetevődő részletek adják a ‘Festményes Kollekció’ stílusának fő vonalát.

A kollekció darabjai 1/1 limitált exkluzív darabszámban készülnek. Az ‘agnestoth’ márka sorozatban kizáróan a festőművész munkásságának darabjait alkalmazzunk a termékeken.

HÍMZÉS TROMPE L'OEIL és VIRÁGOS KOLLEKCIÓ

A Képző és Iparművészeti Szakközépiskola textil szak elvégzése után Tóth Ágnes a festészetet választotta elsődleges hivatásának. Festményein mindig megfigyelhető, hogy mennyire nagy hangsúlyt kap a különböző textíliák és az anyagszerűség ábrázolása. A tüll, a selyem, az áttetsző anyagok és a fényes felületek festői megjelenítése.
A festőművész pályafutás 13. évében kezdett el ismét foglalkozni a mintatervezéssel, amely a ‘Hímzés és Virágos Kollekcióban’ ötvözi a művész kertszeretetét és a botanikai ábrázolás iránti rajongását.

A Hímzés Kollekciónál használt hímzések minden darabja saját tervezésű kézi hímzésből készül. Maga a hímzés a minták kialakításánál egy rajzból kezdődik és alakul tovább a tervezés során, általában a természetben megtalálható virágokból, növényekből, bogyókból, termésekből vagy az állatvilágból inspirálódva alkotjuk meg a mintáinkat. Az egyik elsődleges szempont a tervezésnél az, hogy a minta akár folyamatos mintává úgynevezett ‘pattern’-é lehessen alakítani. A készítés időigényes, aprólékos folyamata során a hímzőfonallal alakítjuk a színeket, majd amikor a hímzés elkészült azt egy digitális feldolgozást követően alakítjuk tovább a végső, nyomdakész állapotba.

PÁRISI UDVAR KOLLEKCIÓ

A Párisi Udvar kollekcióban egy új technikát alkalmaztunk, a mintát már a szabásmintára terveztük. A kollázsok részleteit a témából merítettük, a Párisi Udvar és a Zsolnay Porcelán Manufaktúra több fotózásának képeiből valósultak meg ezek a kompozíciók. A téma a történelmi jelentőségű épület és a porcelán ötvözése egy új esztétikai formában.

KERESZTSZEMES KOLLEKCIÓ

A múltból gyakran merítünk, a dédnagyanyám volt az, akitől először láttam a hímzést, ahogy a szállakat ügyes rutinos mozdulatokkal öltötte és húzta át a készülő abrosz vagy terítő rajzos mintáin. Amikor sok évre rá én is elkezdtem hímzéssel foglalkozni, akkor fedeztem fel azt a sok gyönyörű hímzést, amit a szekrényeink rejtettek magukban. A keresztszemes kollekció egy olyan különleges szeglete a Stúdióban a munkánknak ahol a hímzés mintát a dédnagyanyám munkáiból készítettem, és több keresztszemes hímzést ötvözve terveztem a darabokat közvetlen a szabásmintára.

Egy olyan minta került így a táskákra és a kiegészítőkre, amely egy igazi örökség az anyai ágon a felmenőimtől. A hímzett minta mögött meghagytam az anyag textúráját, amely egy olyan lenvászon szőttes, amit még a dédszüleim ültettek magról, és készítették ki a szállat, amit aztán ők maguk szőttek meg.
Ez az általuk készített lenvászon, számomra egy kapocs a festészet és a hímzés, valamint az őseim között, amelynél a hordozó felület ugyanaz a szőtt anyag.

KEDVENCEK

KAPCSOLAT

kontakt@agnestothstudio.hu

ÜZLETÜNK

Lánchíd utca 13.
1013 Budapest

NYITVATARTÁS

Szerda – Vasárnap   10:00-18:00
 Hétfő – Kedd    ZÁRVA

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb mintáinkról, új termékeinkről, izgalmas projektekről, kreatív ötleteinkről, workshopokról és közelgő eseményeinkről.

A webhelyet a reCAPTCHA és a Google védi, amelyek az
Adatvédelmi irányelvek és a Felhasználási Feltételek  alapján érvényesek.

Látogass meg Minket

AGNES TOTH STUDIO
- Available Worldwide -

By selecting a currency you will be navigated to our UK|HU|EU site

Szerzői Jog ©️ Tóth Ágnes 2023

×
×

Cart

KAPCSOLAT

EMAIL
contact@agnestothstudio.com

ÜZLETÜNK
1013 Budapest, Lánchíd utca 13.
Magyarország

NYITVATARTÁS
Szerda – Vasárnap  10:00-18:00
Hétfő – Kedd – ZÁRVA

ats_contact02