FILOZÓFIA, KÉSZÍTÉS MÓDJA és FENNTARTHATÓSÁG

Festőművészként az ember szeme szinte issza a részleteket, és építi a maga lelkét, személyiségét az őt körülvevő fragmentumok kivonatából. Világ életemben imádtam megfigyelni a gyönyörű részleteket, megismerni egy készítési technikát, és csodálni a természetet, és lelassulni a művészet és az alkotómunkában való elmélyedés által.

Az esztétika értékelése és megismerése sok mindenre megtanít, ezáltal ismertem meg készítési eljárásokat, és próbáltam ki az alkotási folyamatok különböző formáit.
Talán a legfontosabb, ami ebből következett az a dolgok értékelése volt, a gondosság, a precizitás, hogy az ember vigyázva él az őt körülvevő világban. A természet megfigyelése egy művész számára megtanítja annak csodálatára. Ezt szerettem volna átadni a virágos Marvelosa Kollekcióban.

Az Agnes Toth Studio megalapításával olyan dolgokat ötvöztünk, amik számunkra a legfontosabbak. A természet szeretetét bemutatni a növényábrázolás által és megjeleníteni a művészetet egy új megközelítésben. A virágos mintákkal feleleveníteni a magyar hímzés tradícióit, olyan kompozíciókat megvalósítani, amelyek egy impressziót, egy évszakot vagy egy bizonyos helyhez vagy emlékhez való kötődést szimbolizálnak.

Kiskorom óta a kert és a növények gondozása szerves része volt a mindennapoknak. Úgy tanultam meg a növények és virágok neveit, mint más az ábécét. Ez a természet-közelség aztán egyre erősödött, ahogy elkerültem Cornwallba, és ott vált igazán a természet fontossága központi létkérdéssé. Ezzel együtt pedig minden gondolatom és a világhoz való hozzáállásom megváltozott.

Amikor elkezdtem az Agnes Toth Studio megvalósítását 2014 végén akkor pont ezzel a Cornwallban belém ívódott szellemiséggel kezdtem bele az üzlet kialakításába. Tudatosan kerestem helyi készítőket, helyi alapanyagokat, és mestereket, akik szakmailag szintén azt a minőséget képviselik, amire én is törekszem.

Az Agnes Toth Studio termékeinek készítési etikájával egy környezettudatos irányt szerettem volna kialakítani, amely elsősorban hazai alapanyagok felhasználásával itthon valósul meg. A művészet bevonásával, és a különleges egyedi minták készítésével pedig egy esztétikai értéket teremteni, amelyből szellemileg is építkezni és tanulni lehet.

Fontos számunkra, hogy a teljes készítési folyamatban részt veszünk, a tervezés kezdetétől az első rajzon át a végleges termék megvalósításáig. Arra törekszünk, hogy a legjobb minőségben készüljenek a megálmodott darabok, és fontos számunkra a személyes kapcsolat azokkal, akik hozzájárulnak és részt vesznek az Agnes Toth Studio termékeinek megvalósításában.

Minden darab, amely a Stúdió tervezésében készül ugyanolyan gonddal és figyelemmel készítünk mintha egy műteremben alkotott alkotás kerülne le a festőállványról. Termékeinket limitált darabszámban készítjük, ezzel is ügyelve arra, hogy megőrizzük az egyediségét és a minőségét az általunk készített termékeinknek.

A kézzel készített alkotómunka és ceruzarajz a kiindulópontja a mintáinknak, egy megtervezett virágos rajzból kézi hímzéssel alakítjuk ki azt a hímzés töredéket, ami az alapja a mintáinknak. Az elkészült színes virágos hímzés motívumot aztán egy folyamatos mintává alakítjuk egy digitális varázslattal. Az egész tervezési folyamat több szakmai ismeret és tudás összessége, és igyekszünk fejlődni és új technikai lehetőségeket felkutatni annak érdekében, hogy naprakészek legyünk és mindig tudjunk megújulni.

A Festészet fontos eleme a Stúdió tevékenységének, minden részletét a munkásságunknak ebből a festőművész szemszögből közelítünk meg. A színek és a színek kölcsönhatása, a megjelenített minták kompozíciója és a gondosan megtervezett táskáink formájának egyenlő fontosságot tulajdonítunk. A színek összhangja, a tér kialakítása és az összes részlet két fontossági szempont szerint szelektálunk, amelyek az esztétikai harmónia és a környezettudatos odafigyelés. Ennek függvényében tudjuk, hogy mi az, amit megtartunk és mi az, amit nem.

A festményes mintáinkat az eredeti Tóth Ágnes festmények alapján készítjük, a kompozíciókat a művész egy szabad képi kompozíciós módon alkotja meg és így kerülnek új formában a megtervezett táskák szabásmintájára. Jellemzően előfordulnak ellentétek a mintáinkon belül, sokszor hangulat alapján születnek meg, és olykor látható egy ellentmondás a virágos és a festményes minták között. De szeretjük megtartani annak a lehetőségét, hogy szabadon alkothassunk és az ötleteink olykor szokatlanok vagy váratlanok legyenek. Ez annak is köszönhető, hogy szeretünk megújulni, vagy új inspirációk felé nyitottak maradni.

KEDVENCEK

KAPCSOLAT

kontakt@agnestothstudio.hu

ÜZLETÜNK

Lánchíd utca 13.
1013 Budapest

NYITVATARTÁS

Szerda – Vasárnap   10:00-18:00
 Hétfő – Kedd    ZÁRVA

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb mintáinkról, új termékeinkről, izgalmas projektekről, kreatív ötleteinkről, workshopokról és közelgő eseményeinkről.

A webhelyet a reCAPTCHA és a Google védi, amelyek az
Adatvédelmi irányelvek és a Felhasználási Feltételek  alapján érvényesek.

Látogass meg Minket

AGNES TOTH STUDIO
- Available Worldwide -

By selecting a currency you will be navigated to our UK|HU|EU site

Szerzői Jog ©️ Tóth Ágnes 2023

×
×

Cart

KAPCSOLAT

EMAIL
contact@agnestothstudio.com

ÜZLETÜNK
1013 Budapest, Lánchíd utca 13.
Magyarország

NYITVATARTÁS
Szerda – Vasárnap  10:00-18:00
Hétfő – Kedd – ZÁRVA

ats_contact02