MARVELOSA

A Marvelosa egy igazi ‘Le bonheur de vivre’, az élet élvezete. Olyan, mint egy parfüm, amelynek az illatát megőrzi az orrunk, és olykor újra és újra eszünkbe jut, mert valami kellemeset idéz fel, valami nosztalgiát, de pont abban az arányban, ami még friss és üde, hogy beteljesítse azt az idealizmust, amelyet alkotói megálmodtak.

A Marvelosa benne van a természetességben, a felszabadító nevetésben vagy a szemérmes mosolyban, a könnyed jókedvben, a boldog békeidőkben és a szerelmes első csókban. A legszebb pillanatok „enciklopédiája”, amely az életben boldogsággal tölt el minket.

A név ‘Marvelosa’ egy egyszerű játék eredménye, az ábécéből a kedvenc betűinket válogattuk ki és kezdtük véletlenszerűen sorolni őket egymás mellé. Így találtunk rá arra az egy szóra, ami pontosan az volt, amit kerestünk. Nőies, kifejező, mintha egy virág neve lenne.

2000-ben kezdődik ez a történet, Budapesten. Egy építész Anyuka, akit ma mindenki ‘Ági néninek’ ismer, és a festőművész lánya páros, Tóth Ágnes, akik eltökélten hiszik, hogy nincsenek korlátok, és a szeretet, a hit, a szakmai tudás, a kitartás és a minőségi munka egy jó kiindulópont az élethez.
A budai észak-dél irányú napi ingázás során a Lánchíd utcába beleszerettünk, és így kerültünk ide, illetve évekig tartó vágyakozás során, hogy a „Várkert Bazárt bárcsak egyszer rendbe tehetnénk”. Nos, a szomszédjai lettünk a 13 házszám alatt… pár év elteltével pedig a csendes, romos időszakot követően az utca elkezdett élettel megtelni. Mi pedig itt voltunk a kezdetekkor, és 2008-ban megnyitottuk azt a kis utópikus gyöngyszemet, amelyet ma mindenki Marvelosa Kávézónak ismer és a mai napig őrzi a nyugodt, boldog békeidők hangulatát.

A Marvelosa megalkotóiként és kreatív emberek lévén számos olyan élmény előlegezte meg a ‘brand’ kikristályosodását, amiket pusztán az öröm motivált, és pont így született meg a Marvelosa Kollekció. Élmények azon ötvözetéből, amik nyomot hagynak; egy mozijegy, amit évekig könyvjelzőként őrzünk, mert a film úgy mutatta meg Givernyben Monet kertjét, hogy csordultig lett az ember lelke vele; vagy egy véletlen út Metzbe, ahol végre volt fűtés a hosszú hideg út után a katedrálisra néző hotelben.
Az élet apró pillanatainak szeretetéből, amiktől az ember igazán úgy érzi, hogy él.

A felsorolásból kihagyhatatlanok azok a véletlen utak, amik Cortonától elvezetnek Assisiig, mert hirtelen felindulásból az ember úgy érzi mennie kell; a Rodin kertben illatozó májusi rózsák közt lenni Párizsban, vagy a Montmartre-i Múzeum kertjében elképzelni a nagy művészek idejét, és máskor a Chatsworth-i birtok lankáin szemlélődni, ahol az éhes őzek egyenesre igazítják a tölgyfák lombját, vagy elveszni a Glendurgan Garden labirintusában Cornwall keleti partvonalán.
És végül búcsút venni egy tökéletes naptól a Firenzét körbeölelő hegyek oldalán, nézni a narancsfa bokrok árnyékában, ahogy lemegy a nap a város fölött és aranyba és bársonyvirág színbe öltözteti a dóm kupoláját. 

A kertek minden utunk kísérői, már a gyerekkoromban a szőlőben és a paradicsom bokrok között töltöttük a nyarakat, figyeltük a madarakat, és ismertük minden növény és virág nevét, követtük, ahogy alakul a természet hónapról hónapra egyik évszak a másik után. Nincs ahhoz fogható íz, amikor az ember a napmeleg paradicsomot frissen leszedve ízleli meg háttérben a tücsök ciripeléssel.

Talán nem véletlen, hogy az ember szíve merre húz, és öröm a gondolata annak, hogy ez a növény és természet szeretet a Marvelosa Kollekcióban jut kifejezésre, és így viszi tovább azt a természetes vágyat, hogy az életet harmonikusan a környezetünkkel összhangban éljük.

KEDVENCEK

KAPCSOLAT

kontakt@agnestothstudio.hu

ÜZLETÜNK

Lánchíd utca 13.
1013 Budapest

NYITVATARTÁS

Szerda – Vasárnap   10:00-18:00
 Hétfő – Kedd    ZÁRVA

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb mintáinkról, új termékeinkről, izgalmas projektekről, kreatív ötleteinkről, workshopokról és közelgő eseményeinkről.

A webhelyet a reCAPTCHA és a Google védi, amelyek az
Adatvédelmi irányelvek és a Felhasználási Feltételek  alapján érvényesek.

Látogass meg Minket

AGNES TOTH STUDIO
- Available Worldwide -

By selecting a currency you will be navigated to our UK|HU|EU site

Szerzői Jog ©️ Tóth Ágnes 2023

×
×

Cart

KAPCSOLAT

EMAIL
contact@agnestothstudio.com

ÜZLETÜNK
1013 Budapest, Lánchíd utca 13.
Magyarország

NYITVATARTÁS
Szerda – Vasárnap  10:00-18:00
Hétfő – Kedd – ZÁRVA

ats_contact02